La tardor ja es aqui....

Avui a les 17:44 començarà la tardor astronòmica a l’hemisferi nord. Aquesta nova estació durarà 89 dies i 20 hores. L’inici de les estacions bé donat, per conveni, per aquells instants en que la Terra es troba en unes determinades posicions en la seva òrbita al voltant del Sol. En el cas de la tardor, es dóna el dia en que la duració del dia i la nit pràcticament coincideixen. Té lloc l’anomenat equinocci.

Agenda

El 17 de novembre tindrà lloc la pluja de meteors de les Leònides. Tocara canviar l'hora el darrer diumenge d’octubre. A les 3 de la matinada del diumenge 26 de octubre s’haurà d’endarrerir el rellotge fins a les 2.

El dia

La longitud del dia s’escurça més ràpidament. A les nostres latituds, el Sol surt pels matins més d’un minut més tard que el dia anterior i per la tarda, es pon gairebé dos minuts abans. Així l’escurçament del dia es fa especialment apreciable per les tardes, en quasi tres minuts cada dia es redueix el temps en que el Sol està per damunt de l’horitzó.

Info

4 comentarios:

_MeiA_ dijo...

ets com l'home del temps!

;P

Dani dijo...

xiiiii...

cada loco con su tema... xD

¬_¬'

Unknown dijo...

Jolines!!!! Por ponerme a leer entradas en vez de hacer las mías te has adelantado a un post que quería hacer... GRRRR!!!!
La haré igualmente... Ya tengo foticos preparadas y to!!!!!!

Unknown dijo...

Si... l´escurçament del dia ja es nota ja... fa una mica de peneta... però d´aquesta forma podem viure al nostre pis perque a l´estiu té SOL tot el dia i damunt hi ha un terrat... no es pot estar!!!!